Mijn weblog komt terug!

Door kazz1980 op zaterdag 6 juli 2019 15:53 - Reacties (19)
Categorieën: Smart Home, Yeelight, Views: 2.468

Een tijdje terug plaatste ik een bericht dat ik niets meer te posten had op mijn blog. Mijn domotica is af. Althans - hetgeen ik als primaire doel voor ogen had. Ik wil nog wel meer automatiseren in mijn huis, maar dat is me nu het geld niet waard... Nu kreeg ik afgelopen week ineens een mailtje vanuit Yeelight.... Of ik met ze wil samenwerken om hun producten in Nederland en België meer onder de aandacht te brengen. Euh ja! Natuurlijk wil ik dat!

Ik moet nog even zien hoe het allemaal gaat lopen, maar als het goed is kan ik binnenkort meer Yeelight producten in huis verwachten om uit te proberen. Deze reviews zal ik hier posten, maar wil ik tevens via andere kanalen gaan verspreiden. Ik denk daarbij onder andere ook aan YouTube. Dat is voor mij echter nieuw terrein, dus ik moet nog kijken hoe ik dat vorm wil geven! De reviews zijn een voorwaarde vanuit Yeelight, maar mogen van hen absoluut kritisch en eerlijk zijn (En dat zullen ze zijn!). Naast de reviews komen er dus zeker ook weer de posts met mijn praktijk ervaringen met zelfbouw domotica en zal ik alle nieuwe Domoticz LUA scripts blijven delen inclusief uitleg. En dát is het deel waar ik persoonlijk echt enthousiast van word... mijn ervaringen delen en mede-Tweakers weer verder helpen met hun eigen domotica!

Als er mensen ideeën of suggesties hebben over wat ik samen met Yeelight kan doen om de producten van Yeelight, maar (voor mij) veel belangrijker: domotica meer onder de aandacht te krijgen: laat het hier weten!!

Nb. Voor de duidelijkheid, het blog blijft dus absoluut zoals deze was. Met mijn oprechte ervaringen met de producten en vooral veel info, tips en trucs over hoe een zelfbouw domotica op te zetten met behulp van betaalbare producten (waardoor ik in de praktijk al veel op Yeelight uitkwam, zie mijn eerdere blogposts - maar er zullen zeker weten ook wel andere merken langs blijven komen!). Dat de producten gesponsord zijn wil natuurlijk niet zeggen dat het één grote reclame boodschap wordt.... ik heb géén commerciële belangen met mijn blog en ik heb ook geen Yeelight aandelen... en mocht Yeelight mij nu dus een product sturen dat niet naar behoren blijkt te werken, dan scoort deze gewoon een keiharde onvoldoende (heb dat ook aangegeven bij Yeelight, en dat is vanuit hen geen bezwaar... ze hebben vertrouwen in de kwaliteit van hun eigen producten zeggen ze).
Eén wijziging ten opzichte van voorheen is dat er nu ook video toegevoegd gaat worden aan de blogs. Soms ter ondersteuning, maar soms ook als volwaardig vlog-bericht / video-review. Dat heb ik niet eerder gedaan, dus het zal misschien niet van begin af aan de beste kwaliteit video's worden (ben ook nog bezig om beter materiaal hiervoor aan te schaffen...). Laat het vooral weten wanneer je tips of trucs hebt.

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn over de herstart van mijn blog als ik! Dus, tot snel!


Volgende: Slaapkamer domotica (incl. LUA script!) 15-07 Slaapkamer domotica (incl. LUA script!)
Volgende: Yeelight Candela Review 29-05 Yeelight Candela Review

Reacties


Door Tweakers user HKLM_, zondag 7 juli 2019 08:13

Blijf maar lekker weg met je gesponsorde spullen. Heb liever oprechte reviews / ervaring blogs dan een review / blog waarvan je weet dat het bij de leverancier vandaan komt.

Door Tweakers user kazz1980, zondag 7 juli 2019 08:51

HKLM_ schreef op zondag 7 juli 2019 @ 08:13:
Blijf maar lekker weg met je gesponsorde spullen. Heb liever oprechte reviews / ervaring blogs dan een review / blog waarvan je weet dat het bij de leverancier vandaan komt.
Dank voor deze lekker positieve reactie! Altijd fijn als iemand de mede-Tweaker wat leuks gunt.

Het spreekt voor zich dat het nog steeds gewoon dezelfde eerlijke reviews van mijzelf zijn (en niet van Yeelight), gecombineerd met mijn ervaringen om de producten binnen een zelfbouw domotica systeem te gebruiken. Inclusief de gebruikelijke tips en trucs om een dergelijk systeem met Domoticz op te zetten. Kortom, exact hetzelfde blog zoals ik dat hier eerder runde wat erg populair bleek en dat ik tot mijn en andermans zeer grote spijt destijds moest stopzetten wegens gebrek aan geld en dus spullen...

Ik ben daarom ook zeer verheugd met deze herstart en stellig van plan er weer wat leuks van te maken. Voor mijzelf én de mede-Tweakers die met domotica aan de slag willen of die anderszins geïnteresseerd zijn.

[Reactie gewijzigd op zondag 7 juli 2019 09:14]


Door Tweakers user i-chat, zondag 7 juli 2019 09:13

HKLM_ schreef op zondag 7 juli 2019 @ 08:13:
Blijf maar lekker weg met je gesponsorde spullen. Heb liever oprechte reviews / ervaring blogs dan een review / blog waarvan je weet dat het bij de leverancier vandaan komt.
. Juist daarom hoort dit in een. Log en op yt thuis en niet in de tnet reviews

Aan de andere kant een goed reviewer weet hoe hij de schijn van commercie kan voorkomen

Ik wacht gewoon lekker tot al die review troep tegen stuntprijzen in V&A komen

Door Tweakers user kazz1980, zondag 7 juli 2019 09:25

i-chat schreef op zondag 7 juli 2019 @ 09:13:
[...]
. Juist daarom hoort dit in een. Log en op yt thuis en niet in de tnet reviews

Aan de andere kant een goed reviewer weet hoe hij de schijn van commercie kan voorkomen

Ik wacht gewoon lekker tot al die review troep tegen stuntprijzen in V&A komen
Je weet dat héél veel van de tnet reviews ook gesponsord zijn (daarom is er als je een review plaatst op tnet ook het vinkje om aan te geven dat een product gesponsord is, wat waarschijnlijk lang niet iedereen netjes gebruikt...)?

Ik heb geen commerciële belangen met mijn blog (al ben ik natuurlijk super blij dat ik nu spullen geleverd krijg voor mijn domotica die ik ook gewoon ga gebruiken, dus sorry... er zal niets tegen stuntprijzen op V&A komen... hooguit als het een product blijkt dat toch niet bevalt of dat niet binnen mijn domotica past zal ik er een give-away van maken). Dat is ook precies waarom ik hier direct met jullie deel dat ik sponsoring krijg (En waarvan ik had verwacht dat mensen het net zo tof zouden vinden als ik ipv dat ik me moet gaan lopen verdedigen...). Had ik nu écht smerig commercieel willen doen dan had ik nooit verteld van enige sponsoring en was ik op persoonlijke titel enkel nog positief nieuws gaan verspreiden over 'toevallig' enkel Yeelight producten.... maar waarom zou ik commercieel willen doen? Ik heb geen Yeelight aandelen en ik verdien geen cent met mijn blog.... O-)

[Reactie gewijzigd op zondag 7 juli 2019 09:32]


Door Tweakers user Jeroenneman, zondag 7 juli 2019 10:00

Wat een azijnzeikers hierboven. Alle grote reviews worden gedaan met gesponsorde spullen.

Alle grote tech websites krijgen ook gewoon review exemplaren. Zijn Anandtech, Techpowerup en Tweakers nu ook allemaal onbetrouwbaar?

Kan foritain ook geen review meer schrijven?

Door Tweakers user kazz1980, zondag 7 juli 2019 10:05

Jeroenneman schreef op zondag 7 juli 2019 @ 10:00:
Wat een azijnzeikers hierboven. Alle grote reviews worden gedaan met gesponsorde spullen.

Alle grote tech websites krijgen ook gewoon review exemplaren. Zijn Anandtech, Techpowerup en Tweakers nu ook allemaal onbetrouwbaar?

Kan foritain ook geen review meer schrijven?
Dank Jeroen, inderdaad is het tamelijk naïef om te geloven dat de tnet reviews en dergelijke allemaal zonder sponsoring tot stand komen. Foritain is dan wel het meest voor de hand liggende voorbeeld, ja. Grotendeels gesponsord, wél commercieel, maar ook absoluut top reviews en terecht één van de populairste Tweakers op de site. ;)
Heb al eerder wat reviews gedaan, en die zijn toch wel een beetje geïnspireerd door wat Foritain hier doet, al wil ik wel wat kritischer zijn... (maar goed in alle eerlijkheid: tot zover was ik al heel positief over de Yeelight producten, en dat was geheel zonder enige vorm van sponsoring )

[Reactie gewijzigd op woensdag 10 juli 2019 16:21]


Door Tweakers user Ronker, zondag 7 juli 2019 15:12

Super toff! Ik kijk ernaar uit om de reviews te lezen. Heb de blogs over domoticz altijd met plezier gelezen!

Door Tweakers user azerty, zondag 7 juli 2019 21:42

Wel zo eerlijk dat je het dus nu al meld :)

Post gewoon maar je reviews & gebruikerservaringen zoals voorheen zou ik zeggen.

Door Tweakers user kazz1980, zondag 7 juli 2019 22:25

Precies Azerty! Geen verborgen agenda's en geen stiekeme commerciële trucs hier. Ik ga gewoon het avontuur weer aan zoals voorheen en zal de dingen die ik onderweg tegenkom met jullie delen. Alleen nu kan de portemonnee meer gesloten blijven (al zal ik ongetwijfeld nu ik weer aan de slag ga ook wel eens naar andere producten gaan kijken en dus wellicht ook wat dingen weer gaan aanschaffen... De wensenlijst is nog best groot namelijk!).

En de reviews en ervaringen worden niets anders dan voorheen (toen was het ook al voornamelijk Xiaomi en Yeelight, simpelweg omdat dat naar mijn ervaring ook de beste keuze is als je budget zelf aan de slag wilt!).

Door Tweakers user Luuk1983, maandag 8 juli 2019 13:07

Ik heb geen enkel probleem met gesponsorde spullen, of het mogen weggeven van producten of kortingen, zolang het maar transparant is. En uiteraard moet het niet zo zijn dat de sponsor een gunstige review koopt.

Door Tweakers user Sterk1, maandag 8 juli 2019 13:53

Eerlijk gezegd, zou ik dit bericht pas plaatsen als ik mijn eerste blog/review af had.
Nu is het toch maar afwachten of de goede voornemens ook uitgevoerd gaan worden.

Heb hier de afgelopen jaren al heel wat berichten gelezen over goede blogvoornemens, waarna het heeeel erg stil werd.

Ik wacht het maar rustig af.

Door Tweakers user kazz1980, maandag 8 juli 2019 17:45

@Sterk1, je weet dat dit niet het begin van een blog is maar een herstart? ;) Ik weet dus waar ik (opnieuw) aan begin. En ik heb er reuze zin in!

Eind deze week heb ik de Nest (Google) Hub in huis (helaas niet gesponsord). Dus dan gaan we meteen los! Heb nog de nodige dingen op de plank liggen die ik eerder niet af kon maken door geldgebrek. Dus content komt er absoluut! Have faith, young padawan :D

[Reactie gewijzigd op maandag 8 juli 2019 17:47]


Door Tweakers user dodge_911, maandag 8 juli 2019 23:47

Gewoon lekker doen wat je graag wil met steun van een producent. F*** de haters :)
Die producenten hebben voor dit soort dingen budgetten, dus waarom daar dan geen gebruik van maken?

Door Tweakers user robin5496, woensdag 10 juli 2019 12:42

Heb zelf meerdere yeelight en Xiaomi home producten thuis, heb nog geen domotica op het moment maar ben hier wel over aan het nadenken, lijkt me dus interessant om te zien hoe de diverse yeelight producten hiermee samenwerken. Via Yeelight toolbox kan je overigens de kleur van je yeelight lampen koppelen aan de kleur van je computer scherm, een soort van ambilight zeg maar, zou dit ook mogelijk zijn via domotica?

Door Tweakers user kazz1980, woensdag 10 juli 2019 13:39

@Robin,
Heb hier al veel over geschreven. Dus lees vooral ook terug in mijn blog!

De ambilight functie weet ik niet of dat te regelen valt via een domotica oplossing. Zal er een keer in duiken!

Door Tweakers user PcDealer, woensdag 10 juli 2019 20:10

Jeroenneman schreef op zondag 7 juli 2019 @ 10:00:

Kan foritain ook geen review meer schrijven?
Nee, niet meer onder de Gebruikersreviews. Of ben jij hem dit jaar wel daar tegengekomen?

Door Tweakers user kazz1980, woensdag 10 juli 2019 20:49

PcDealer schreef op woensdag 10 juli 2019 @ 20:10:
[...]
Nee, niet meer onder de Gebruikersreviews. Of ben jij hem dit jaar wel daar tegengekomen?
Inderdaad dit jaar niet meer gezien... Maar waarom dat is? Want de optie om een review te schrijven van een product dat geheel of gedeeltelijk gesponsord is bestaat wel nog steeds... Vind het overigens wel prima als er daadwerkelijk een onderscheid gemaakt wordt tussen mensen die zelf een product actief gebruiken en daar eens een review over schrijven of mensen die dat doen omdat een product toegestuurd is (al dan niet met een commercieel belang)! Voor mij ook de reden om te kiezen voor mijn blog in plaats van de user reviews op Tnet.
Mijn eigen reviews worden alleen wellicht grotendeels een combinatie van de twee... Heel veel Yeelight producten zou ik zelf namelijk ook absoluut kopen voor eigen gebruik als ik het geld over had (en een aantal heb ik al zelf gekocht en al eens gereviewed)...
Dus dan is het zeker gewoon ook een user review, maar tevens is het product gesponsord!
(en inhoudelijk worden het hoe dan ook 'user reviews' op mijn blog. Met mijn eigen persoonlijke ervaring. Yeelight heeft daar niks over te zeggen (en zouden ze zich er inhoudelijk wel tegenaan gaan bemoeien, dan is het wat mij betreft snel klaar met de sponsoring... Gratis spullen is uiteraard leuk! Maar een goede tweakblog waar ik anderen mee kan helpen is me uiteindelijk meer waard - en nee, niet eens zozeer omdat ik zo'n groot hart heb :P , maar vooral omdat ik het zelf gewoon leuk vind...)).

[Reactie gewijzigd op woensdag 10 juli 2019 20:52]


Door Tweakers user PcDealer, woensdag 10 juli 2019 22:30

kazz1980 schreef op woensdag 10 juli 2019 @ 20:49:
[...]

Inderdaad dit jaar niet meer gezien... Maar waarom dat is?
Omdat de reviews ook op commerciële sites worden geplaatst.

Door Tweakers user kazz1980, woensdag 10 juli 2019 22:45

PcDealer schreef op woensdag 10 juli 2019 @ 22:30:
[...]

Omdat de reviews ook op commerciële sites worden geplaatst.
Ah. Gevallen voor de commercie. Jammer.
Eerlijk is eerlijk, als ik voor mijn reviews goed betaald zou krijgen zou ik dat ook ten minste zeer verleidelijk vinden. Maar voor nu hou ik het mooi hobby. Geen commerciële belangen en dus gewoon 100% eerlijk en kritisch op basis van mijn eigen gebruik van de producten.

Inmiddels alweer druk bezig met (niet gesponsorde) blogpost over de domotica in de slaapkamer, inclusief de zelfbouw beamer ombouw.
Daarop volgende post ook in de maak. Review van de Google/ Nest Hub. Hopelijk daarna eerste gesponsorde yeelight product binnen. Mag daar nog niks over zeggen, maar wordt een geheel nieuw product dat nog niet op de markt is :)

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)